27.6.06


Στόχος αυτού του μπλογκ είναι να φέρει την επανάσταση στο μπριτζ! Το σύμβολο της οργάνωσής μας είναι το πικοδρέπανο. Τα πικοδρέπανα μπορούν να είναι πολλών ειδών. Εμείς έχουμε το πρώτο πικοδρέπανο, που μοιάζει με το σφυροδρέπανο, αλλά αντί για σφυρί έχει μια πίκα. Η ουρά της πίκας δεν είναι τέλεια ευθυγραμισμένη με την υπόλοιπη πίκα, και το χερούλι του δρεπανιού είναι κακότεχνα ζωγραφισμένο. Αυτές οι εσκεμένες ατέλειες δείχνουν τις δικές μας ατέλειες στην τέχνη του μπριτζ. Όσο η τεχνική μας βελτιώνεται, θα βελτιώνεται και το σύμβολο. Η πίκα θα γίνει ευθυγραμισμένη, και το χερούλι του δρεπανιού πιο καλοσχεδιασμένο. Το ανώτερο σύμβολο της τάξης μας είναι το τέλειο πικοδρέπανο, όπου αντί για δρεπανοχερούλι διαθέτει το σύμβολο των σπαθιών.

Προς το παρόν, λοιπόν, εγώ κι ο συμπαίκτης μου δεν παίζουμε και τίποτα το ιδιαίτερο, καθώς ένα χρόνο παίζουμε μπριτζ. Ωστόσο, η τάξη του πικοδρέπανου μας εφοδίασε με όλα όσα χρειαζόμασταν ώστε να πετύχουμε την πρώτη θέση στο μαθητικό του 2006. Τώρα προσπαθούμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας με διάφορους τρόπους. Ελπίζω πως αυτό το μπλογκάκι θα είναι πολύτιμος αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Θα αναφέρουμε τις συμβάσεις μας, τί παίζουμε, γιατί το παίζουμε, θα κάνουμε τα σχόλιά μας, και θα τα έχουμε διαθέσιμα για όποιον τα χρειαστεί.

Λογικά εδώ θα δημοσιεύω κι άλλα μπριτζοειδή πραγματάκια ή απόψεις, εντυπώσεις και αμπελοφιλοσοφικές θεωρίες που συνδέονται έστω και απόμακρα με το μπριτζ. Αλλά αυτά θα τα δείτε εν καιρώ...